חוג קראטה
אומנויות לחימה מסוג קרטה הפכו זה מכבר לשם דבר לתרבות ערכית הוליסטית בפני עצמה שמכבדת מאוד הן את היריב והן את העוסקים בכך. חוג קרטה, אם כך, הוא חוג שבו תוכלו ללמוד הרבה יותר מאשר רק הקאטות השונות. קאטות הן סדרות התנועות שיש לבצע במסגרת אומנות לחימה ויש ללמוד זאת בצורה מסודרת גם מבפנים וגם מבחוץ. כלומר, גם ללמוד את היסודות הנפשיים והפנימיים של קרטה וגם את הפן הפיזי והלחמתי שלו. קרטה הומצא ביפן יחד עם עוד שיטות לחימה שונות ורבות שנפוצו מאז ברחבי העולם. גם בישראל מוצאים שקרטה עדיין רלוונטי לחיינו משום שהוא סוג של אומנות לחימה שמתאימה להגנה עצמית במציאות שבה יש כל כך הרבה איומים פיזיים אישיים וביטחוניים. בדרך שבה לומדים חוג קרטה בבית המדרש לאומנויות לחימה תמצאו הרבה יותר מטכניקות להתמודדות עם איומים.
שיטות לחימה לכל הגילאים
כל הגילאים יוכלו למצאו בחוג זה את מה שהם מחפשים. חוג קרטה אמנם דורש יכולת פיזית אבל ניתן להגיע אליה גם בגיל צעיר מאוד וגם בגיל מבוגר מאוד. כל מה שנחוץ הוא רצון להתמיד ולבוא נחושים ללמוד ולתרגל את הטכניקות הנהדרות של קרטה לכל גיל. אם האומנות הזאת שרדה כל השנים האלה מאז שהומצאה ביפן, השתכללה ומצא הדרכה גם לעולם המודרני של היום מבלי לאבד מהחן המסורתי והתרבותי שלה, זה אומר שיש בה הרבה יותר מאשר רק סדרות של מכות מרשימות שמצטלמות טוב. אתם תוכלו לשפר לא רק את הכושר הגופני שלכם כי אם גם את יכולת הקשב הפנימי ואת הריכוז שלכם, כמו גם את המשמעת העצמית שלכם בכל דבר שעומד לפניכם בחיים. קרטה הוא ענף שלוקח אתכם למקום של מימוש פוטנציאל אישי הוליסטי לחלוטין, ולא רק גופני.
יתרונותיו חוג קראטה
בניגוד למבחר הרחב והמגוון שקיים כיום, לפני מספר לא רב של שנים חוג קראטה היה בין חוגי הספורט והכושר הבודדים הקיימים עבור ילדים ונוער. מלבד אימוני כדורגל וכדורסל, כמעט בכל מרכז ספורט, מתנ"ס או מועדון פרטי, היה אפשר למצוא שיעורי קראטה או ג'ודו. היום, מגוון החוגים לילדים ולנוער הוא כמעט אינסופי וכולל סוגים שונים של אומנויות לחימה כמו אומנויות לחימה משולבות, איגרוף תאילנדי וג'יו ג'יטסו. המדרשה לאומנויות הלחימה ואימון מבצעי בנהריה המספקת את שירותיה לתושבי הצפון, בחרה להתמקד בחוגים של אומנויות לחימה, ולכן מציעה שיעורי קראטה, ג'ודו, קרב מגע, אגרוף תאילנדי ועוד.
חוג קראטה או חוגים אחרים?
סוגי חוגים שונים מתאימים לסוגי ילדים – או מבוגרים – שונים, לכל אחד ישנה פעילות פנאי שונה בה הוא מעדיף לעסוק. חוג קראטה, למשל, או חוגי ספורט אחרים כמו שחייה, כדורגל וכדורסל, יתאימו במיוחד לילדים פעילים ואנרגטיים שאוהבים לעסוק בספורט, בעוד שחוג כמו טיסנאות או חוג שחמט יתאים לילדים המעדיפים עיסוק בתחום הטכני והבניה, או חוג המאפשר פיתוח חשיבה, תכנון, אסטרטגיות פעולה, פתרון בעיות וכדומה. בעבר הלא רחוק, קראטה היה תחום כמעט בלעדי לבנים ולנערים, כמובן שניתן היה למצוא כמה בנות או נערות אך הן היו מיעוט. היום לעומת זאת, ישנה פתיחות רבה יותר בנושאים מגדריים ולכן ניתן למצוא מספר כמעט זהה של בנים ובנות, נערים ונערות, נשים וגברים, אשר בוחרים בענף ספורט זה ובסגנונות דומים לו.
התאמת המדריך הנכון למתאמן
המרכיב החשוב ביותר בכל חוג קראטה, כמו בכל שאר מגוון חוגי הספורט והכושר שיש לארץ להציע, הוא הדינמיקה והקשר האישי שנוצר בין המתאמן למדריך. צוות המדרשה לאומנויות הלחימה ואימון מבצעי הוא בעל מוניטין של מעל 30 שנים בתחום אומנויות הלחימה והוא שם דגש משמעותי ומהותי על צורת ההתייחסות למתאמנים, בעיקר לילדים אשר נרשמים לחוגים. ילדים צריכים להרגיש שפונים אליהם בגובה העיניים, שמדברים איתם בשפה שלהם, שלא מתנשאים עליהם ולא מקטינים אותם למרות שהם צעירים. פרט ליתרונות הגופניים והנפשיים, עקרונות המדרשה, בנוסף לעקרונות השונים של אומנויות הלחימה, מעניקים מקום של כבוד לערכים ולמסורת היהודית.